Telefon: 0537 842 2603

Yemekhane Takip Sistemi

YEMEKHANE TAKİP SİSTEMİ

 

Yemekhane takip kontrol sistemi Yemekhane takip sistemi, işletmelerde yemek hak edişlerini düzenleyerek kontrol altına almak için kullanılan sistemlerdir. Yemekhane takip sistemleri ile işletmenizde yer alan personellerinizin hangi saatlerde ve hangi günlerde yemek yediğini basit bir şekilde takip edebilmeniz mümkündür. Nasıl mı? Şöyle ki; öncelikle yemekhane takip sisteminin nelerden meydana geldiğinden bahsedelim. Yemekhane takip sistemi; yemekhane yazılımı, bel turnikesi veya hızlı geçiş turnikesi ve pdks cihazdan meydana gelmektedir. Öncelikle turnikeler yemekhanelerin giriş alanlarına yerleştirilmektedirler. İstenirse turnikeler sadece giriş değil, aynı zamanda çıkış alanlarına da yerleştirilebilirler. Turnikeler ile geçiş yapabilmek için yüz tanıma, parmak izi takip ve kartlı geçiş kontrol cihazlarından herhangi biri uyumlu olarak kullanılabilmektedir. Kullanıcılar giriş yapacakları turnikelere geldiklerinde geçiş yapabilmek için öncelikle parmak izlerini tanıtmalı, kartlarını okutmalı ya da yüzlerini göstermelidirler. Aksi takdirde turnike kolu dönmeyecek ve geçiş izni sağlanmayacaktır.

 

 

Yemekhane kontrol sisteminin faydaları tahmin edildiğinden fazladır.

 

Yemekhane Otomasyonu ile;

1- İstenildiği zaman kişi bazında , departman bazında ve tüm personel bazında ayrıca tarih-saat-dakika aralıklı olarak raporlar alınabilir.
2- Günlük yemek ihtiyacı (yemekhane adet) net olarak bilinir.
3- İsraf önlenir.
4- Yemekhane giderleri doğru hesaplanır.
5- Seçenekli yemek hakkı tanımlamaları yapılabilir.
6- Kişiye özel otomatik fiş verilerek farklı otomasyonlar oluşturulabilir. 
7- Personellere yiyebileceği öğün ve giriş sayısı atamaları yapılarak ilgili personellerin yemekhaneyi sadece belirlenen zamanlarda ve adetlerde kullanmaları sağlanılır.
8-Yemekhanelere yabancı girişlerinin önüne geçilir.

 

Yemekhane takip sistemi kartlı

 

Sistemin işleyişi:


1 Turnikele sisteminin üstüne veya yan tarafına parmak izi,prox kart veya mifare kart okuyucularının montajı yapılır.
--Gerekli kablolama altyapısı müşteri tarafından hazırlanması. Turnike yapılacak bölgenin zemin tespiti.

1 Bilgisayar yazılımı kurulur.
--windows xp ve üzeri işletim sistemi bulunan minimum 512 mb ramli bir pcnin hazırlanması. Pc ile okuyucu terminallerinin network bağlantısının sağlanması.

1 Yemek yiyecek kişilerin siteme giriş işlemi yapılır.
--Kişilerin listesinin programa aktarımı için tek tek ya da Excel formatında hazırlanması.

1 Yemek haklarının veya kontörlerinin tanıtılması yüklenmesi.
1 Bilgilerin cihazlara gönderilmesi.
1 Yemek yiyecek kişilerin turnikelerde kartlarını/parmak izlerini okutması..
1 Oluşan verilerin sisteme(yemekhane yazılımı) transferi.
1 Ayrıntılı veya özet raporların cihazlardan girilen verilerle hazırlanması.

Turnike sistemlerinin yemekhanelerde kullanılmasının en büyük nedenlerinden bir tanesi, geçişi belirli bir alanla kısıtlayabilmesidir. Böylelikle kontrol sağlanarak yemekhanelerin girişlerinde meydana gelen kargaşalar da engellenmiş olacaktır. Peki, takip yazılımı ile sadece personellerin yemekhaneye giriş ve çıkış yaptıkları zamanlar mı görülebilir? Hayır. Yemekhane takip yazılımı ile personelin yemek hak ediş sayısını kısıtlayabilirsiniz. “Ali Koç … tarih içerisinde beş kez yemek alabilir” gibi bir kısıtlamada bulunabilirsiniz. Ayrıca istenirse belirli saatler verilerek, personelin o saatlerin dışında yemek yeme hakkı engellenebilmektedir. Özellikle işletmelerde vardiyalı çalışmalar mevcut ise, yemekhane takip sisteminin kullanılması kaçınılmazdır. Çünkü sabah 8 ve öğleden sonra 4 saatleri arasında bir kez yemek yeme hakkı bulunan bir çalışan, 4’te paydos ettikten sonra da yemek yiyebilir. Bu gibi durumların önüne geçmek için yemekhane takip sistemi, her alan ve her sektörde yer alan tüm yemekhanelerde güvenle tercih edilmektedir.

 

 

Yemekhane takip sistemi Pamak izi okuyucu

 

Yemekhane Kontrol Sisteminin özelliklerinden bazıları şunlardır.

•      Kullanıcıların gün ,saat aralığı ve kullanım süreleri sınırlandırılabilir.

•      Kullanıcılar için maksimum yemek hakkı tanınabilir.Günlük hakkı 3 olarak tanımlanmışsa, o gün içersinde üç kere geçiş hakkına sahiptir.

•      Aylık yemek hakkı sınırlanabilir. Aylık 30 hakkı olan kullanıcı, kartını o ay boyunca 30 kere kullanma hakkına sahip olur.

•      Kullanıcıların hesabına kontör yüklenebilir ve her geçişte kontör düşmesi sağlanır.

•      Kişi,gün ve bölüm bazında çeşitli raporlar alınabilir.

•      Sistem online çalıştığı için değişik türdeki istekler programa entegre edilebilir.

•      Değişik guruplar tanımlanıp kullanıcılar bu guruplara atanabilir.

•      Yazılım veri tabanı access olup visual programlama dilinde yazılmıştır.

•      Sürekli kullanan personel dışında misafir geçişleri ayrıca kontrol altına alınabilir ve hangi personelin misafiri olduğu takibi yapılabilir.

•      Geçiş hakkı dolan personelin turnikeden geçişi engellenir.On lıne ekranda engellemenin nedeni ve istenirse resmi görülebilir.

•      İstenilen tarih ve saat aralığında yemekhane giriş-çıkış hareketleri rapor edilebilir.

•      Tüm işletim sistemleri ile uyumludur.

 

Yemekhane takip sistemi yüz tanıma sistemi.

 

Yemekhane otomasyonu aşağıdaki donanım elemanlarından oluşmaktadır:


1-İstenilen sayıda Turnike
2-Prox Kart,Mifare kart okuyucu,yüz tanıma cihazı veya parmak izi okuyucuları
3-Prox Kart veya Mifare kart
4- Yemekhane Kontrol Yazılımı
5-Yazılımın kurulacağı pc
6-Tcp/ip network altyapısı

 

 

 

 

yemekhane takip sistemleri,yemekhane geçiş sistemi,ücretsiz yemekhane takip programı,yemekhane kartlı geçiş sistemleri,yemekhane kartlı sistem,yemekhane kartlı sistem kartal,yemekhane kartlı sistem silivri,yemekhane kartlı sistem çorlu,yemekhane kartlı sistem çerkezköy,